Healthy Chocolate Brownies with Cranberries and Peanut Butter

Hey guys! (German version below)

This weekend I was really in a chocolaty mood! First I made chocolate pancakes, then chocolate porridge and in the end those delicious indulgent chocolate brownies 🙂

But of course they aren’t just usual brownies. No, they are vegan, sugar and gluten free as well as rich in protein! This ain’t possible? Try it yourself and tell me how they turned out:


Preparation time: about 20-30 min    Baking time: about 25min

Ingredients:

  • 1 medium sized sweet potato
  • 8 dried dates
  • 80ml unsweetened oat milk
  • 20g vegan protein powder (I used the chocolate-macchiato flavor of nu3)
  • 15g raw cacao
  • 5g baking powder
  • 40g chickpea flour
  • 30g agave nectar
  • 10g coconut oil (1Tsp)
  • 30g almond butter (1 Tbsp)
  • 100g fresh cranberries
  • 1 Tbsp of pure vegan peanut butter

Preparation:

  1. Peel the potato and cook it in some water until soft. Let cool and put the sweet potato with some of the water you cooked it in, the oat milk and the dates in a food processor. Process until you have a smooth texture.
  2. Mix all the dry ingredients (protein powder, baking powder, cacao, chickpea flour). Then add the sweet potato mixture, the almond butter and the agave nectar and mix thoroughly until you have a nice moist dough.
  3. Add the cranberries.
  4. Pour everything into a baking form and pour some peanut butter on top.
  5. Bake it for about 25 min at 180°C.

Enjoy!



Hallo meine Lieben!

Dieses Wochenende war ziemlich schokoladig. Zuerst gab es Schoko-Pancakes, dann Porridge und am Ende auch noch diese leckeren Schokoladen-Brownies 🙂

Natürlich sind diese nicht nur normale Brownies, sondern ich habe mal wieder versucht eine gesunde Alternative zu finden. So sind sie vegan, zucker- und glutenfrei, und enthalten auch noch viel pflanzliches Protein! Du denkst das ist nicht möglich? Dann probier es selbst und sag mir wie deine Brownies geworden sind:


Vorbereitungszeit: ca. 20-30 min     Backzeit: ca. 25 min

Zutaten:

  • 1 mittelgroße Süßkartoffel
  • 8 getrocknete Datteln
  • 80ml ungesüßte Hafermilch
  • 20g veganes Proteinpulver (Ich habe das Schokoladen-Macchiato Protein Pulver von nu3)
  • 5g Backpulver
  • 15g dunkles Kakaopulver
  • 40g Kichererbsen-Mehl
  • 30g Agavensirup
  • 1 EL Mandelmus (30g)
  • 1 TL Kokosnussöl (10g)
  • 100g frische Cranberries
  • 1 EL reines Erdnussmus

Zubereitung:

  1. Schäle die Süßkartoffel und koche sie in etwas Wasser bis sie weich ist.
  2. Zerkleinere sie mit etwas von dem Kochwasser, Hafermilch und Datteln in einem guten Mixer bis ein cremiger Brei entsteht.
  3. Vermische die trockenen Zutaten und füge das Süßkartoffelmus, das Mandelmus und den Agavensirup hinzu. Vermenge alles gut bis ein schöner zähflüssiger Teig entstanden ist.
  4. Füge die Cranberries hinzu.
  5. Fülle den Teig in eine Backform (Brownies sollten ca. 3cm hoch sein) und dekoriere ihn mit etwas Erdnussmus.
  6. Backe ihn für ca. 25 min bei 180°C (Ober-/Unterhitze).

Guten Appetit!

IMG_4087

 

2 Antworten auf „Healthy Chocolate Brownies with Cranberries and Peanut Butter

Add yours

Hinterlasse einen Kommentar

Bloggen auf WordPress.com.

Nach oben ↑